Kapcsolat

2 Írj nekünk egy üzenetet
3 Kapcsolat űrlap

Ha nem tud elérni, biztos lehet benne, hogy a lehető leghamarabb hívjuk vissza. Köszönöm !

Cím

Nová 194
049 55 Dlhá Ves
Slovakia

NÁLUNK BIZTOSAN NEM FOG UNATKOZNI!

Szívesen segítünk napi programja megtervezésében.

Hosszúszó község figyelemreméltó 1792-ben épült klasszicista templommal büszkélkedik. A népi építészetet a faluház mutatja be, amely betekintést nyújt a helyi lakosok múlt századbeli életvitelébe.

Piramisokat már nemcsak egy-egy egyiptomi utazás során láthat! Élvezze a Kheopsz-piramis hű másolatának látványát, a benne zúgó szél misztikus hangját vagy pihenjen, meditáljon a piramis az erre a célra kialakított részén.

Privát Flanderová

Hosszúszó környéke védett terület. Igényes turisták és pihenésre vágyók számára is vonzó az év minden napján, mindemellett agroturizmusra is alkalmas. Számos turistalátványosságot, kultúrtörténeti nevezetességet, pihenési és sportolási lehetőséget kínál.

A Szlovák Karszt Nemzeti Park turista útvonalai, tanösvényei, kerékpárútvonalai a látogatók aktív pihenését szolgálják. A gyermekes családoknak ajánljuk, hogy kerekedjenek útra Kraszko csigácska nyomában. A védett területen kívüli tájon népszerűvé vált a gombászás és a bogyószedés.

Természeti szépségünk gyöngyszeme a községünktől 3 km-re fekvő Domica-barlang. A Szlovák Karszt Nemzeti Park és Domicai Karrok bioszféra rezervátum területén fekszik. Gazdag cseppkőképződmények díszítik, jellegzetes cseppkövei a vízlépcsős kis tavak, hagyma alakú sztalaktitok és a pagodaszerű sztalagmitok. Szlovákia területén a neolitikus bükki kultúra legnevezetesebb régészeti lelőhelyeként ismert (i.e4000 évvel), valamint16 denevérfaj létezését jegyezték fel benne. A barlang az UNESCO Világörökségi Listáján szerepel. A Domica a magyarországi Baradla-barlanggal egyedülálló 25 km-es barlangrendszert alkot. A földalatti Styx folyón kipróbált csónakázásnak köszönhetően a látogatók felejthetetlen élménnyel gazdagodnak.

A Domicánál kezdődik a Szilicei-fennsíkon (Silická planina) át, a Szádelői-völgybe (Zádielska tiesňava) vezető turistaút.

A Szlovák Karszt legjellegzetesebb természeti szépségei:

Szilicei Jégverem (Silická ľadnica)

a szálláshelytől 20 km távolságra található. Alacsonyabban található jégbarlang. A régészeti lelőhelyek a neolit korból, bronzkorból és laténi korból származnak. A barlang az UNESCO Világörökségi Listáján szerepel.

Hivatalos honlapja
Silická ľadnica

Gombaszögi-barlang (Gombasecká jaskyňa)

a szálláshelytől 13 km távolságra található. Jellegzetes szalmacseppköveiről ismert, amelyek mérete helyenként 3 m. A barlang neve a szlovákiai szpeleoterápia kezdeteihez fűződik.

Hivatalos honlapja
Gombasecká jaskyňa

Várhosszúréti Buzgó-barlang (Krásnohorská jaskyňa)

Vegyen részt a Várhosszúréti Buzgó-barlang (Krásnohorská jaskyňa) kínálta kalandban. A szálláshelytől 30 km távolságra található. A barlang az UNESCO Világörökségi Listáján szerepel. A nyilvánosság számára kizárólag barlangi túravezető jelenlétében látogatható. A barlangban található egyedülálló sztalagmit a világ legnagyobbjaként került be a Guinness Rekordok könyvébe. A látogatók kedvencévé a kötélmászós rész vált.

Hivatalos honlapja
Krásnohorská jaskyňa

Ochtinái aragonitbarlang (Ochtinská aragonitová jaskyňa)

a szálláshelytől 28 km távolságra. A földalatti birodalom aragonitcsillagokból álló kincse, ahol az egyedülálló kristálydrúzák törékenység hatását keltik. A földalatti folyosók rejtett kincseinek köszönhetően bizonyosságot nyer a természet művészi léte.

Hivatalos honlapja
Ochtinská aragonitová jaskyňa

Magyarországi látnivalók:

 • Aggteleki Nemzeti Park

  a szálláshelytől 4 km távolságra.
 • Baradla-barlang

  a szálláshelytől 4 km távolságra.
 • Vörös-tó (barlang)

  a szálláshelytől 7 km távolságra.
 • Jósvafői-barlang

  a szálláshelytől 10 km távolságra.
 • Szinpetri

  Aggtelek közelében, a szálláshelytől 15 km-re található község. Magánmúzeumában található a világ legnagyobb könyve, amely a Guinness Rekordok Könyvében is szerepel.

Felső-Gömör gyöngyszemei a térség kultúrtörténeti öröksége:

Krasznahorkai vár (hrad Krásna Hôrka), Mauzóleum és Andrássy képtár,

a várhosszúréti római katolikus templom (Krásnohorské Podhradie) – a szálláshelytől 30 km távolságra.

Hivatalos honlapja
Hrad Krásna Hôrka

Betléri kastély (kaštieľ Betliar)

csodálatos angolkerttel–a szálláshelytől 30 km távolságra. A kastély rekonstrukcióját követően a nemzetközi Europa Nostra díjban részesült.

Hivatalos honlapja
Kaštieľ Betliar

Rozsnyó történelmi városközpontja (Rožňava)

a szálláshelytől 23 km távolságra. Nevezetességek: gótikus katedrális, püspöki székhely, őrtorony, Andrássy Franciska emlékműve, mór oszlop stb.

Hivatalos honlapja
Historické jadro Rožňavy

A környéken egyedi templomok, múzeumok, népművészeti emlékek és népi hagyományok várják a látogatókat.

Egy kis adrenalinra vágyik? Kipróbálná a gyorsmotorozást, ami biztonságos, egyben szórakoztató is? Ebben az esetben a pelsőci (Plešivec) Karting aréna csak Önre vár – a szálláshelytől 7 km távolságra. Területének köszönhetően Szlovákia, egyúttal Közép-Európa egyik legnagyobb fedett motorcsarnoka.

Foto source: commons.wikimedia.org
TOP